fransa istanbul başkonsolosluğu

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu

Fransa Başkonsolosluğu, büyükelçilikten sonra yetki konusunda ikinci sırada yer almaktadır. Bu nedenle büyükelçilik tarafından verilen görevler doğrultusunda Fransa İstanbul Başkonsolosluğu çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Fakat kurumun genel görevi, vize başvurularının kabul edilmesi ve kontrollerin tamamlanıp, sonuçlandırılmasıdır. Bu nedenle başkonsolosluk, diğer konsoloslukları görevlendirerek vize başvurularının denetlenmesini ve kontrol edilmesini sağlamaktadır.

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu vize başvurularının kabul edilmesinden farklı olarak, evrak onayı için de farklı ülkelerin vatandaşlarına hizmet vermektedir. Boşanma, evlilik, belge tasdiki gibi konuların tamamında başkonsolosluktan destek alınabilmektedir. Kurum tarafından yalnızca Fransa vatandaşlarına değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve Türkiye’de yaşayan diğer ülkelerin vatandaşlarına da hizmet verilmektedir. Bu sayede farklı uyruklu kişiler tek kurum vasıtası ile her türlü evrak işlemlerini yapabilmektedirler.

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Hakkında

Başkonsolosluk Beyoğlu’nda yer almaktadır. İstiklal Caddesi’nde bulunan kurum, İstanbul’un merkezi haline gelen bir lokasyonda olmasından dolayı ulaşılabilirliğini korumaktadır. Ayrıca kurum hafta içi her gün 08:00 ile 12:00 arasında ve 13:00 ile 17:00 arasında farklı ülkelerin vatandaşlarına hizmet vermektedir. Yapılan pasaport başvurularında da pasaportların teslim işlemi hafta içi her gün 11:00 ile 17:00 arasında yapılmaktadır. Belirtilen saatlerin dışında herhangi bir şekilde hizmet alınamamaktadır.

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’nda görev yapan Başkonsolos, Bertrand Buchwalter’dır. Başkonsolos yardımcıları ise Aurelien Maillet ve Fabrice Desplechin’dir. Yardımcı konsolos görevini üstlenen Frederique Moreira vize şefi olarak görev yapmaktadır. Kançelerya şefi ise Vincent Caumontat’dır. Diplomatik güvenlik şefi ise Philippe Theuleau’dur.

Fransa Başkonsolosluğu İstanbul ve kuruma bağlı olarak diğer konsolosluklar yılın belirli günlerinde hizmet vermemektedir. Hizmet verilmeyen resmi tatiller yalnızca Türkiye’de anılan ve kutlanan günlerden oluşmamaktadır. Fransa Devleti’nde kutlanan ve anılan özel günlerde de Fransa Konsoloslukları resmi tatile girmektedir. Bu nedenle 1 Ocak, 1 Nisan, 1 Mayıs, 8 Mayıs, 25 Mayıs, 5 Haziran, 15-16-17 Haziran, 14 Temmuz, 15 Ağustos, 21-24 Ağustos, 30 Ağustos, 29 Ekim, 1 Kasım, 11 Kasım ve 25 Aralık tarihlerinde konsolosluklar tarafından hizmet verilmemekte ve işlem yapılmamaktadır.

Başkonsolosluğa ulaşım için de Kurtuluş’tan hareket eden 70KY, Ortaköy’den hareket eden DT2, Bostancı’dan kalkan 112, Okmeydanı’ndan hareket eden 54E, Beykoz’dan kalkan E2, Kocamustafapaşa’dan kalkan 35C, Yedikule’den kalkan 80T ve Mecidiyeköy’den kalkan 69A ile kolaylıkla bölgeye erişim sağlanabilmektedir. Karaköy’de yer alan tarihi tünel metrosu ile de İstiklal Caddesi’ne direkt olarak geçilebilmektedir.

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan konsoloslukların tamamı Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ile bağlantılı olarak çalışmaktadır. Bu nedenle ülkenin tamamına yayılmışlardır. Başkonsolosluk tarafından da gerekli görülmesi durumunda ek görevler verilmektedir. Başkonsolosluk, kendi faaliyet alanında yer alan İzmir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Tekirdağ, Sakarya, Muğla, Uşak ve Yalova gibi şehirlerde ikamet eden kişiler her türlü vize başvurusunu ve evrak tasdik işlemlerini Fransa İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile yapabilmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan hizmet çeşitleri, Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu kişilere de sunulmaktadır. Bu sayede tek kurum vasıtası ile çeşitli işlemler kolaylıkla yapılabilmektedir.

Fransa İstanbul konsolosluğu iletişim

Fransa Vize Başvurusu Hazırlanması Gereken Belgeler

Yapılan Fransa vize başvurularında başvuru sahiplerinin bir takım evrakları eksiksiz olarak ilgili kuruma teslim etmesi gerekmektedir. Son dönemlerde vize taleplerinin yoğunlaşmasından dolayı, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu tarafından vize başvurularının kabul edilme işlemleri seyahat acentelerine ve Vize Hizmet Merkezleri’ne devredilmiş durumdadır. Bu nedenle yapılacak olan vize başvurularının büyük çoğunluğu, bahsi geçen kurumlar aracılığı ile yapılmaktadır.

Vize başvurusu sırasında her başvuru sahibi, konsolosluk tarafından talep edilen belgeleri eksiksiz olarak teslim etmek ile yükümlüdür. Bu nedenle sistem tarafından belirlenen randevu tarihine kadar bu belgelerin hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Finansal duruma ilişkin olan belgeler, mesleki durumu gösteren belgeler, başvurularda kullanılan pasaportlar, Vize Başvuru Formu, Vize Talep Dilekçesi, sağlık sigortası poliçesi gibi belgelerin tamamının hazır hale getirilmesi ve imzalanıp, kaşelenmesi gerekmektedir.

-Pasaport

Fransa Konsolosluğu vize birimlerine yapılacak olan başvurularda kullanılacak olan pasaportların 10 yıldan daha uzun sürelerdir kullanılmaması gerekmektedir. Kullanım süresi 10 yıl olarak belirlendiği için, bu süreyi geçmiş pasaportların yenilenmesi şarttır. Ayrıca başvurunun kabul edilebilmesi için başvuru sahibinin pasaportunun içerisinde 2 sayfalık boş alan bulunmalı ve pasaportun seyahatin bitiminin ardından 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Son olarak da pasaportlarda herhangi bir şekilde deforme olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan Fransa vize müracaatları kabul edilmemektedir.

-Finansal Durum Belgeleri

Bu belgeler arasında maaş bordroları ve Banka Hesap Dökümü yer almaktadır. Her iki belgenin de son 3 aya ait olması gerekmektedir. Daha eski dönemlere ait olan belgeler Fransa İstanbul Başkonsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Ayrıca hesap dökümünün de verilen randevu tarihlerinden yalnızca 1 hafta önce alınması gerekmektedir. Bunun sebebi, hesap dökümünün güncel olmasının istenmesidir. Ek olarak, her iki belgenin de ilgili kurum tarafından imzalanması ve de kaşelenmesi şarttır.

-Mesleki Durum Belgeleri

Bahsi geçen belgeler, kişinin mesleki durumunu ve pozisyonunu tespit edebilmek amacı ile Fransa Konsolosluğu tarafından istenmektedir. Bu belgeler de SGK Hizmet Dökümü’nden ve SGK İşe Giriş Bildirgesi’nden oluşmaktadır. Hazırlanan belgelerin de yine aynı şekilde bağlı bulunulan şirket veya kurum tarafından kaşelenmesi, imzalanması gerekmektedir.

-Diğer Evraklar

Vize başvurularında belirtilen evraklardan farklı olarak çok sayıda belge ve evrak istenmektedir. Bu evrakların da her birinin teslim edilmesi şarttır. Bunlardan ilki sağlık sigortasıdır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde meydana gelme ihtimali olan sağlık sorunları, yapılan sigorta sayesinde 30.000 Euro’ya kadar karşılanabilmektedir. Bu sebeple, seyahat edecek kişinin güvenliğinin sağlanması için bu sigortanın yaptırılmadan gerçekleştirilen vize başvuruları konsolosluk tarafından kabul görmemektedir.

Adli Sicil Kaydı, Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, biometrik fotoğraf da talep edilen diğer evraklar arasında yer almaktadır. Sicilin incelenebilmesi için bahsi geçen belgenin savcılıktan alınması gerekmektedir. Ayrıca belgenin üzerinde de kişinin sicilinde bir problem olmadığına dair bir ibare bulunması gerekmektedir. Biometrik fotoğrafların da Avrupa Birliği vize standartlarına uygun olması şarttır. Bunun için çekilen 2 adet fotoğrafın ölçülerinin 3.5 cm x 4.5 cm olması gerekmektedir. Ayrıca teslim edilen fotoğrafların da daha önceki vize başvurularında kesinlikle kullanılmamış olması gerekmektedir. Belirtilen kriterlere uymayan evraklar, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan ek kontroller sırasında reddedilebilmektedir. Bu tür durumların oluşması halinde de kişi tekrardan vize başvurusu yapmak zorunda kalmaktadır.

Fransa Vize Ücretleri

Vize ücretlerinin değişmesine neden olan birçok etken bulunmaktadır. Fakat bunlardan en önemlisi, başvuru yapılan vize tipidir. Fransa’ya girecek olan kişilerin seçimine sunulan çok sayıda vize tipi vardır. Bu türlerin de tamamen seyahat sebebine uygun olarak seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle kişi kısa süreli olarak Fransa’ya giriş yapabileceği gibi, uzun süreli olarak da giriş yapabilmektedir. Fakat bu sürelere bağlı olarak da doğal olarak vize ücretlerinde bir takım değişimler meydana gelmektedir. Bunun için vize başvurusu yapmadan önce ilk olarak Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’nun veyahut da Fransa Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesi incelenerek, bilgi alınması tavsiye edilmektedir.

Otobüs ile Ulaşım

70 KY: Kurtuluş – Yenikapı
DT 2: Ortaköy – Dereboyu – Taksim
112: Bostancı – Taksim
54 E: Okmeydanı – Eminönü
E 2: Beykoz – Taksim
202: Bostancı – Taksim
35 C: Kocamustafapaşa – Taksim
80 T: Yedikule – Taksim
69 A: Mecidiyeköy – Yenikapı

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu S.S.S

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Adresi Nedir?

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Adres ve İletişim Bilgileri

Adres: İstiklal Caddesi, No:4 34435 Taksim- Beyoğlu / İSTANBUL

E Posta: mail@consulfrance-istanbul.org


Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Telefon Numarası Nedir?

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Telefon: (212)  334 87 30


Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri Nedir?

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri:

Hafta içi her gün 08:00 –12:00  ve 13:00 – 17:00

Pasaport Teslim Saatleri

Hafta içi her gün 11:00/ 17:00

.

Fransa Vize Randevu sayfamızı ziyaret ediniz.