Fransa Vize Başvuru Merkezi

Fransa Vize Başvuru Merkezi

Aşkın şehri Paris, tarih tutkunlarının vazgeçilmezi Louvre Müzesi, efsanevi Eyfel Kulesi, şampanya, şarap ve peynirin anavatanı Fransa, yılda 83 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en iyi destinasyonları arasında ilk sırada yer alan Fransa’nın dünyanın birçok bölgesinde denizaşırı toprakları bulunuyor.

1994 yılında İngiltere ile 51 kilometrelik bir denizaltı tüneli ile birbirine bağlanan Fransa, Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, İspanya, Monaco ve Andorra ile komşu. Batısında Kuzey Atlantik Okyanusu, kuzeyinde Kuzey denizi, kuzeybatısında ise İngiliz kanalı bulunuyor.

Fransa’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının ziyaret planı yapmadan önce vize işlemlerini yapması gerekiyor çünkü Fransa, Türkiye’den vize isteyen ülkeler arasında yer alıyor.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa vizesi almak için başkonsolosluğa doğrudan vize müracaatı yapılması çok konusu değildir başvurular vize başvuru merkezleri aracılığı ile konsolosluğa iletilir. Schengen Anlaşmasına dahil ülkeler arasında olan Fransa, kırmızı, yeşil ve gri pasaportlara vize uygulamaz.

Ziyaret gerçekleştirecek olanlar Fransa vizesi nasıl alınır? sorusu hakkında gerekli olan cevabı konsolosluk dışında vize merkezlerinden öğrenebilir. Turistik geziler, aile ziyaretleri ya da iş seyahatlerinde ülkeye giriş yapabilmek için pasaport ile birlikte vize alınması gerekir.

Seyahatin amacına, pasaportun türüne ya da meslek grubuna göre vize prosedürleri farklı şekilde uygulanır. Vize için istenen belgelerin belirlenen süre içerisinde teslim edilmesi büyük önem kazanır.

Vize başvurularında amacı ve meslek grubuna göre farklı belgeler talep edilmesinden dolayı turistlerin birçoğu vize sürecinde sıkıntılı zamanlar yaşar. O yüzden vize sürecinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak önem kazanır.

Fransa Vizesi Almak İçin Gerekli Şartlar

Fransa’ya ziyaret gerçekleştirmeyi planlayan bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Fransa vizesi almak için gerekli şartlar ve prosedür yerine getirilmelidir. Diğer pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek seyahatlerde vizeden muaftır.

Süreç yetkilendirilmiş vize merkezleri ve seyahat acentaları aracılığı ile yürütülür çünkü başkonsolosluk ya da büyükelçilik şahsen yapılan vize başvurusunu kabul etmez.

90 günden daha uzun olan seyahat süresi için konsolosluğa direk başvuru yapılır, prosedür yerine getirildikten sonra vize başvurusu gerçekleştirilir. Schengen bölgesi kapsamında olduğundan dolayı Schengen vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmesi için vize almasına gerek yoktur.

Fransa Schengen vizesi alanlar ilk seyahatlerine diğer Schengen ülkelerine de giriş yapabilir ama seyahate Fransa’dan başlamalıdır. Vize başvurusunda bulunmadan önce seyahatin amacına ve meslek grubuna göre doğru vize türü için başvuru yapılmalıdır.

Çünkü her vize türüne göre farklı evrak listesi bulunmaktadır aynı zamanda başvurularda bölge ayrımı vardır, büyükelçilik ve konsoloslukların görev alanında bulunan il ve ilçelerdeki vatandaşlara hizmet sağlanır.

Vize başvurusu için randevu sadece vize merkezleri ya da seyahat acentaları aracılığı ile alındığından dolayı belirli durumlar dışında konsolosluğa şahsen randevu için başvuru yapılması söz konusu değildir.

Başvuru sahiplerinin belirlenmiş olan randevu saatinde hazır bulunmaması halinde randevu iptal edilir, randevu esnasında parmak izi alındığından dolayı başvuru sahibinin şahsen bulunması zorunludur.

Schengen vizesi için ilk kez başvuruda bulunacak olanların parmak izi vermesi mecburidir parmak izi Schengen ülkelerinin ortak kayıt sistemi olan VIS sisteminde 5 yıl saklanır.

Fransa Vize Başvurusu

Konsolosluğa Fransa vize başvurusu yapanlar vize türüne uygun olarak evraklarını hazırladıktan sonra başvuru gerçekleştirir. Randevu tarihinin konsolosluk tarafından belirlenmesinin ardından başvuru sahibinden parmak izi alınır.

Evrakların geçerliliği araştırılır eksik bilgi ya da beyan olması halinde yapılan başvuru ret edilir o yüzden gerekli olan belgelerin hatasız ve doğru şekilde hazırlanması önemlidir. Değerlendirmelerin yapılmasının ardından yaklaşık 3 ile 15 gün içerisinde konsolosluk tarafından yapılan vize başvurusu sonuçlanır.

Onaylanan vize teslim edilir, süreç hakkında değerlendirme yetkisi Fransa Büyükelçiliği ile Fransa başkonsolosluğuna aittir. Konsolosluk evraklarda eksiklik oluşması durumunda ilave evrak talebinde bulunur ve başvuru sahibi yüz yüze görüşmek için davet edilir.

Fransa Vize Türleri

Fransa Büyükelçiliği tarafından yapılacak olan seyahat türüne göre farklı vize prosedürü uygulanır. Fransa vize türleri 6 farklı kategoriye ayrılmıştır, bunlar;

  • Fransa turistik vizesi.
  • Fransa ticari vizesi.
  • Fransa aile ziyareti vizesi.
  • Fransa eğitim vizesi.
  • Fransa sağlık vizesi.
  • Fransa aile birleşimi vizesi şeklindedir.

Her vize türüne göre gerekli olan belgeler farklılık gösterir, aynı zamanda Avrupa Birliği Schengen üyesi ülkelere 90 günü geçmeyen seyahatler için sunulan vize türü olan Schengen vize türü de bulunmaktadır.

İlk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunacak olanların evrakları doğru ve eksiksiz şekilde tamamlaması halinde kısa süre içerisinde vize verilir. Fransa için online Schengen vizesi ile tüm Schengen ülkelerini ziyaret etmek isteyenler Fransa’dan başlamak zorundadır.

Ülkede 90 günü geçen konaklamalar için uzun süreli ulusal vize olarak bilinen D tipi vize başvurusu yapılmalıdır. D tipi vize başvuruları Fransa Büyükelçiliği ya da Fransa Konsolosluğu’na şahsi olarak yapılır.

Fransa Turistik Vizesi

90 gün geçmeyen seyahatler için bordo pasaport sahibi vatandaşlar Fransa turistik vizesi başvurusunda bulunabilir. Başvuru sahibinin mesleği talep edilen evrakların listesinde farklılığa neden olur bu yüzden uygun vize türü seçilerek gerekli olan evraklar hazırlanmalıdır.

Turistik vize başvurusunda gerekli olan evraklar genellikle standart vize başvurusunda talep edilen belgelerdir.

  • En az iki boş sayfası olan ve seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan son 10 yıl içerisinde alınmış pasaport.
  • Eksiksiz ve doğru bilgileri ile doldurulmuş olan vize başvuru formu.
  • Yeni çekilmiş, 35 x 45 mm ölçülerinde biyometrik kriterlere uygun vesikalık fotoğraf.
  • 15 gün içerisinde alınmış ve son 3 aylık hesap hareket dökümünü gösteren aynı zamanda seyahat ve konaklama süresinde yeterli bakiyeye sahip banka hesap dökümü.
  • Son 3 aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaşı belirten bordro.
  • Seyahat süresini kapsayacak şekilde en az 30.000 Euro teminatlı yurtdışı seyahat sağlık sigortası poliçesinin orjinali.
  • Renkli olarak taranmış nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Aile ve adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.

Fransa turistik vize başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ibrazı zorunlu olan evrakların ve uçuş bilgilerinin belirtilmesidir. Eski veya süresi geçmiş pasaportların sunulması ve evrakların güncel tarihli olması dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alır.

Herhangi bir aksaklık yaşanmadığında ya da ek evrak talebinde bulunulmadığı süreç içerisinde yapılan vize başvurusunun sonuçlanma süreci 4 ile 10 iş günü arasında değişir.

Fransa Ticari Vizesi

Fransa’ya gerçekleştirilecek olan iş ziyaretlerinde Fransa ticari vize başvurusunda bulunmak gerekir. Ayrıca fuar, toplantı, anlaşma ya da benzeri faaliyetler için de aynı vize türüne başvuruda bulunulması gerekiyor.

Başvuruda gerekli evrakların doğru hazırlanması ve yasa ile kurallara uygun olması en önemli konudur. Ticari vize için gerekli olan evraklar meslek durumuna ve ziyaret nedenine göre değişiklik gösterir.

Son 3 ay içerisinde hazırlanmış olan evraklarda seyahatin amacı açık olarak görülmeli ve dosya talep edilen belgeler ile teslim edilmelidir. Ticari vize için gerekli olan evraklar şunlardır;

  • Başvuru sahibinin bilgilerini taşıyan ve ülkeye davet eden firmaya ait bilgileri ile kişinin görevi ve ne kadar kalacağını belirten davet belgesi.
  • 10 yıldan daha yeni, en az iki sayfası boş ve son kullanım tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olan pasaport.
  • Türkiye Cumhuriyeti’ne ait ve yeni sistem ile onaylanan çipli kimlik fotokopisi.
  • Online olarak eksiksiz ve teyit edilebilir beyanlarla doldurulmuş vize başvuru formu.
  • Güncel tarihli, rötuşsuz, 35 x 45 mm ölçüsünde yüzün net olarak görüldüğü 1 adet vesikalık biyometrik fotoğraf.
  • Başvuru sahibinin şahsi banka hesabına ait 3 aylık hesap hareketi.
  • Yaş sınırı olmayan, 30.000 Euro teminatlı ve uluslararası seyahat şartlarına uygun seyahat sağlık sigortası.
  • Seyahat tarihlerine göre uygun olan ulaşım ve otel rezervasyonları.
  • Başvuru sahibinin finansal yeterliliğini destekleyecek alternatif belgeler.
  • Başvuru sahipleri için geçerli olan mesleki evraklar.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi

Fransa’ya aile ya da akrabalarını ziyaret etmek için gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunması gerekir.

Yapılan başvurunun onaylanması durumunda 90 güne kadar ülkede konaklama imkanı sağlar. Ülkeye gitmek isteyen her aile bireyi için vize başvurusu ayrı ayrı yapılır, başvuru yapan ile Fransa’da bulunan kişi arasında ilişki kanıtlanmalıdır.

Herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmayan ya da herhangi bir geliri olmayanların aile ziyareti vizesi alabilmesi için masrafını karşılayacak 1. dereceden yakınına ait gelir durumunu kanıtlayan belgeleri hazırlaması zorunludur.

Ayrıca maddi yeterliliğe sahip olmayanlar konsolosluğa hitaben yazılmış sponsor dilekçesi göndermelidir. Aile ziyareti bileti alabilmek için öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve pasaport sahibi olmak önemlidir.

Daha önce vize ihlalinde bulunmamış, ülkede kalacağı süreç içerisinde yeterli bir ekonomik fona sahip, ülkesine geri dönüş yapacağına dair destekleyici belgeler sunan Türk vatandaşları aile ziyareti vize başvurusu yapabilir. Gerekli olan evraklar;

  • Ön ve arka yüz şeklinde hazırlanmış kimlik fotokopisi.
  • Fransa’ya davet edildiğine dair belediyeden alınan onaylı davet yazısı.
  • Tükenmez kalemle doldurulmuş hatasız ve eksiksiz vize başvuru formu.
  • Türkçe ya da İngilizce hazırlanmış çalışanlar için şirket yazısı.
  • 10 yıl içinde alınmış pasaport.
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 tane biyometrik fotoğraf.
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • Şahsi banka hesabında en az 8.000 TL bakiye bulunduğunu gösteren son 3 aylık hesap hareketleri.
  • Aile ve adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneğidir.

Fransa Eğitim Vizesi

Fransa’da eğitim alacak ya da dil öğrenmek isteyenlerin başvurduğu Fransa eğitim vizesi, 2 ayrı şekilde verilir. Kısa süreli eğitimler için geçerli olan oturum izni başvurusu yapmaya gerek kalmayan vize ya da 6 aydan daha uzun süre almak için oturum izni almayı gerektiren uzun süreli Fransa öğrenci vizesi şeklindedir.

Vize başvurusunda bulunanların hazırlamakla yükümlü olduğu belgeleri dikkatli ve eksiksiz şekilde hazırlayarak başvuru yapması zaman kaybı yaşamasını önler. Standart vize başvuru belgelerinin yanı sıra ayrıca başvuru yapılan ve onaylanan okuldan alınan davet mektubu dosyada hazır bulundurulmalı.

Öğrencilerin mezun olduğu en son okuldan aldığı mezuniyetini gösteren belge ya da mezun olmayanlar için halen öğrenci olduğunu gösteren belgede dosyada olmalıdır. Aynı zamanda eğitim süresince maddi olarak kendini nasıl idame ettireceğini gösteren belge beyan edilmeli.

18 yaşını doldurmayanlar için aileleri tarafından noterden alınan onaylı muvafakatname sunulmalıdır. Uzun süreli öğrenci vizesi için eğitim ve başvuru sürecini kapsayacak şekilde en az 15 ay geçerli pasaport şartı aranır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi

Fransa’da uzun süredir yasal yollarla yaşamaya devam eden vatandaşların aile fertlerinin yanına alabilmesi için başvuru yapılması gereken Fransa aile birleşimi vizesi türüdür.

Uzun süreli D tipi vize olan aile birleşimi vizesi için Fransa göç ve entegrasyon ofisi tarafından belirlenen şartların sağlanması gerekir. Başvuru yapmadan önce konsolosluğun ya da büyükelçiliğini onayladığı uzun süreli vize talebinin uygun şekilde sonuçlanması şartı aranmaktadır.

Vizenin onaylanmasının ardından Fransa göç ve entegrasyon ofisine kayıt yaptırılır. Aile birleşimi vizesi için yapılacak olan başvuruda aranan en önemli şart yanına yerleşilmesi planlanan akrabanın en az 18 ay Fransa’da oturum izni ile ikamet etmesidir.

Uzun süreli vize talebi olmasından dolayı başvurular İstanbul Fransa başkonsolosluğu ya da Ankara’da bulunan Fransa Büyükelçiliği’ne direkt olarak yapılmalıdır. Başvuru evrakları içerisinde hem Fransa’da bulunan vatandaşın hem de Türkiye’den gidecek olan yabancı pasaport sahibinin hazırlaması gereken farklı evraklar vardır.

Fransa Sağlık Vizesi

Fransa sağlık vizesi almak için Fransa ve Türkiye’den yapılacak her türlü seyahatte her iki ülkenin vatandaşlarının almakla sorumlu olduğu seyahat sağlık sigortasıdır. Vatandaşlar vize türüne uygun olarak hazırlanan belgeler ile vize merkezleri aracılığı ile konsolosluğa gerekli başvuruyu yapar.

Parmak izi işlemlerinin ardından teslim edilen evraklar incelenir, herhangi bir eksik ya da hatalı beyan olmadığı sürece en kısa süre içerisinde başvuru sonuçlanır. Vize ücreti konsolosluk ve büyükelçilik tarafından güncellenir. Seyahatin nedeni belirlendikten sonra başvuru yapılacak olan vize türüne göre belirlenmiş olan ücret ödenir.

Fransa Vizesi İçin Gerekli Tüm Evraklar

Yapılan başvuruların olumlu sonuçlanabilmesi için Fransa vizesi için gerekli tüm evraklar doğru ve eksiksiz hazırlanmalıdır. Türüne uygun şekilde belgeler hazırlanmalı ve konsolosluk tarafından belirlenen randevu tarihinde başvuru sahibi parmak izi alınmak üzere hazır bulunmalıdır.

Vize merkezleri ya da seyahat acentaları aracılığı ile konsolosluğa başvuru yapanlardan Fransa Konsolosluğu tarafından vize için ek evraklar talep edilebilir. Talep edilen ek evraklar içerisinde;

  • Pasaportun resimli sayfalarının fotokopisi.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası.
  • Nüfus Müdürlüğünden alınan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Nüfus Müdürlüğünden ya da e -devletten alınan ikametgah belgesi.
  • Otel ile uçak rezervasyon evrakları yer alır.

Fransa Vize Başvurusu İçin Gerekli Temel Evraklar

Amacı ne olursa olsun bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye giriş yapmak için gerekli olan vize başvurusunu yapmalı. Fransa vize başvurusu için gerekli temel evraklar yapılan başvurunun olumlu sonuçlanabilmesi için doğru ve eksiksiz olmalı.

  • Pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi
  • Vize başvuru formu temel evraklardır.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa’ya giriş yapabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olması ve pasaportun vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin bulunması gerekir. Pasaport yıpranmamış, en az 2 sayfası boş ve 10 yıldan eski olmamalı.

Biyometrik Fotoğraf

Fransa vize başvurularında talep edilen biyometrik fotoğraf, 35×45 mm ölçülerinde olmalı. Arka fonu beyaz olmasının yanı sıra biyometrik kriterlere uygun olmalı ve 6 aydan yeni olma şartı ile en az 2 tane bulundurulmalı.

Fransa Vize Başvuru Formu

İngilizce ya da Fransızca olması gereken Fransa vize başvuru formu, eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler teslim edilen evraklar ile desteklenmelidir.

Fransa Vize Talep Dilekçesi

Fransa konsolosluğuna hitaben yazılan Fransa vize talep dilekçesi seyahat süresini, amacını, konaklama ve uçak bilgileri ile seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterecek şekilde hazırlanmalıdır.

Fransa Vize Başvuru Merkezi S.S.S

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa kısa süreli vizeleri için yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu almak gerekir.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa kısa süreli vizeleri 5 iş gününde çıkar, uzun süreli vizelerde bu süre 15-30 iş gününü bulabilir.

Fransa Vize Ücreti Ne Kadar?

Fransa kısa süreli vize konsolosluk harç ücreti 80 Euro, hizmet bedeli 30 Euro'dur.

Fransa Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.