Fransa Kültürel Sportif Vize
Fransa Konsolosluğu, Fransa kültürel sportif vize işlemleri için gerekmekte olan belgelerin eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlanmış olmasına çok dikkat etmektedir.
Aşağıda belirtilen vize başvuru belgelerinin hem asılları hem de fotokopileri olması şartı ile, Fransa Konsolosluğu’na ait olan vize başvuru işlemlerinin planlanan seyahat tarihinden daha önce hazırlanmış olması gerekmektedir. Süre açısından hiçbir aksaklık ya da erteleme kabul edilmez.
Fransa’ya seyahat etmekte olan kişinin yanında gelecek olan diğer kişiler (çocukları, eşi, arkadaşı vb.) adına da belgeleri imzalaması ve kanıtlaması gerekir. Aynı zamanda seyahatin nasıl karşılanacağı bilgileri de yer almalıdır.
Daktilo kullanımı ya da büyük harflerin kullanımı ile yazılacak olan bilgilerin hem eksiksiz hem de gerçek bilgilerden oluşması beklenir. Başvuru sahibi her belgeyi mutlaka imzalamalıdır. İmza içermeyen belgeler geçerli de sayılmaz.
Fransa Kültürel Sportif Vize Detaylı Bilgiler
Fransa kültürel sportif vize başvurusu için kullanılacak olan pasaportların, başvuru tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması şartı ile birlikte, işlemlerin not edilebilmesi için en az iki sayfasının da boş kalması gerekmektedir. Pasaportun 2. ve 3. sayfası ile birlikte, geçerlilik zamanının not edildiği sayfa ve 60. Sayfasına ait fotokopileri, resimli sayfanın da bir adet fotokopisi diğer belgelerle birlikte mutlaka sunulmalıdır. Geçerliliği sona eren diğer eski pasaportların da Fransa vize başvuruları için fotokopileri ile gönderilmesi gerekir.
- İki adet biyometrik fotoğraf da gerekmektedir. Fotoğraflarda rötuş olmamalı, başörtülü fotoğrafların kabul edilmeyeceği bilinmelidir.
- Başvuruyu yapan kişiye ait görünen ve son üç ayın hesap hareketlerini de içeren banka dökümü ile birlikte, düzenli gelirin gösterildiği resmi maaş bordrosu da diğer başvuru belgeleri arasında yer almalıdır.
Kültürel ve Sportif Amaçlı Fransa Vizesi ve Gerekli Belgeler
- Uçak ve diğer rezervasyon bilgilerine dair bilet ve benzeri belgelerin detayları
- Fransa içerisinde konaklamanın nasıl gerçekleştirileceğini kanıtlayan belgeler
- Seyahat masraflarının kim tarafından ve ne şekilde karşılanacağını kanıtlayan tüm belgeler: örneğin: son üç aya ait olan hesap hareketlerinin yer aldığı banka hesap dökümü ile birlikte düzenli gelirin gösterildiği resmi belgeler: maaş bordrosu ve diğerleri gibi.
Aşağıda yer alan belgeler içerisinden, Fransa seyahatinin amacına uygun olanların tümü kanıtlanmış hali ile sunulmalıdır: Kültürel etkinlikler ya da konferanslara yapılacak katılımlar amacıyla:
- Etkinliği düzenleyecek olan firma tarafından gönderilmiş olan resmi davetiye ya da kültürel hizmetin sağlayıcısı tarafından imzalanmış bir sözleşme ile birlikte mevcut eser dalına gönderilen davetiyeler.
Fransa içerisinde gerçekleşecek spor etkinlikleri amacıyla:
- Adı geçen spor kulübü ya da spor federasyonunun bizzat göndermiş olduğu ve spor etkinliğine olan katılımı kanıtlamaya yeterli olan davetiyeler ya da akreditasyon belgeleri.
- Fransa seyahatine gönderilecek olan kişinin bağlı olduğu spor kulübü ya da spor federasyondan alınmış olan resmi sporcu lisansına ait belgeler.
Fransa kültürel sportif vize başvurusu sahibi olan kişi çalışan ya da şirket sahibi ise: - Bağlı görüldüğü şirketin resmi olarak ticaret odasındaki mevcut kaydı ile birlikte ticaret sicil gazetesinin bir adet kopyası.
- Şirkete ait olan vergi levhasına ait belgeler
Başvuru Sahibinin Özel Durumuna Göre Gereken Belgeler
Başvuruyu yapan bireyin kişisel durumuna dair aşağıda belirtilen belgeler, ait olduğu kategoride yer alan başvuru sahipleri tarafından temin ve teslim edilecektir:
Başvuruyu yapan kişi çalışan ise:
– İşvereninin hazırlamış olduğu mektup ya da izin onayını kanıtlayan imzalı belge.
– SGK (sosyal güvenlik) işe girişini gösteren belge ve SGK’dan alınan hizmet dökümü.
Başvuruyu yapan kişi çiftçi ise:
- Ziraat Odası tarafından resmi olarak verilmiş ve imzalanmış çiftçi belgesinin kopyası
Başvuruyu yapan kişi şirket çalışanı ya da özel şirketin sahibi ise: - Ait olduğu şirketin resmi olarak ticaret odasındaki mevcut kaydının belgesi ve ticaret sicil gazetesinin bir adet fotokopisi.
- Vergi levhası.
Başvuruyu yapan kişi emekli ise:
- Çalışmış olduğu şirketin resmi olarak ticaret odasındaki mevcut kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir adet fotokopisi.
- Emekliliğini gösteren bir adet imzalı belge.
- Vergi levhası.
Başvuruyu yapan kişi öğrenci ise:
- Güncel şekilde alınmış, kurum tarafından imzalanmış bir adet Öğrenci Belgesi.
Fransa kültürel sportif vize başvurusu yapan kişi eğer 18 yaşın altında ise ve ailesi ile birlikte ya da yalnız şekilde seyahat edecekse; - Ebeveyninden alınacak ve aynı zamanda noter tarafından onaylanacak bir adet imzalı muvaffakatname (eğer seyahat eden kişinin ebeveyni evli değilse, bu şart geçerli olmaz.)
Avrupa Birliği’nin Öğrenim, Eğitim ya da Araştırma Programlarına Katılım Amacıyla Gereken
Schengen Vizesi Belgeleri
- Uçak ve diğer rezervasyon bilgilerini kanıtlayan belgeler ve fotokopileri
- Seyahat masraflarının kim tarafından ve ne şekilde karşılanacağına dair belgeler yer almalıdır. Maaş bordrosu ve son üç aya ait olan kişisel banka hesabı bilgileri.
- Kalınacak süre içerisinde konaklamanın ne şekilde halledileceğini kanıtlayan belgeler
Aşağıda belirtilmiş olan amaçlara göre gönderilmesi gereken belgeler ise şöyledir;
- Öğrenim amacıyla gidenlerden ulusal yönetmeliğe uygun şekilde hazırlanan teminat ya da davetiye belgesi.
- Avrupa Birliği’nin öğrenim, eğitim ya da araştırma programları için katılım sağlamak amacıyla gönderilecek davet mektuplarının aslı.
- Vize başvurusunu gerçekleştiren kişinin katılacağı etkinliğe dair katılım belgeleri ve diğer detaylar.
Fransa Vizesine Dair Temel Bilgiler
- Fransa kültürel sportif vize başvuruları, seyahat tarihinden en az 3 hafta öncesi başlatılmış olmalıdır.
- Vize kabulüne göre ülke içerisinde sağlanacak herhangi bir ek hak olmaz.
- Bu vize için sonuçlandırma işlemleri adına yaklaşık 5 ile 10 iş günü beklenmesi önerilir. Fransa ve Türkiye resmi tatillerine göre hesaplama yapılmalı, ek belge talebine karşı sürede uzamalar olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.
- Bu vize ile ancak gezi ve kültürel faaliyetlere katılım sağlanabilir. Kültürel vize ile birlikte Fransa içerisinde oturum izni elde edilmez.
- Tüm belgelerin orijinalleri imzalanmış şekilde getirilmeli, gerekli görülen tüm belgeler Türkçe ile birlikte Almanca diline de çevrilmelidir.
- Hem ziyaretin sebebi hem de dönüş bilgileri imzalı şekilde açıklanmalıdır. Seyahat edecek olan kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, sponsoru tarafından bu belgeler hazırlanabilir.
- Her sene mevcut belgeler haricinde, konsolosluğun ek belgeler talep etme hakkı bulunur.
- Yanlış ya da eksik bir belge olması durumunda, konsolosluk vize başvurusunu reddedebilir.
Fransa Konsolosluğu Vize Süreci
Fransa Konsolosluğu, gerekli gördüğü takdirde bu vizenin başvurusunda bulunan kişiler ile mülakat düzenleyebilir. Mülakat tarih ve saatlerine uyum sağlanmalıdır. Aynı zamanda vize işlemleri için gereken ödemelerin de zamanında yapılması, vize başvurusu açısından zorunludur. Bu tür aksaklıklar vize başvurusunun direkt reddedilmesine dahi neden olabilir. Başvuru için gerekli olan belgeler belirlenen sırası ile birlikte teslim edilmelidir. Belgeler arasında bilgi açısından bir uyumsuzluk tespit edildiğinde, başvuru süreci de aksar. Kültürel ve sportif amaçlarla yapılan vize başvuruları, genellikle diğer vize türlerine göre daha azdır.
Fransa Kültürel Sportif Vizesi S.S.S
Fransa kısa süreli Kültürel Sportif Vizesi başvurusu yetkili vize başvuru merkezi VFS Global’den randevu alınarak yapılmaktadır. Vize başvuru gerekli evrakları hazırlayarak VFS Global vize randesuna katılır.
Fransa Konsolosluğu Kültürel Sportif vize başvuru sonucu 5 ile 7 iş günü içerisinde sonuçlandırır. Eksik ve hatalı başvurularda bu süre uzayabilir. Bu durum göz önüne alınarak Fransa seyahatinden en az 1 ay önce vize başvurusunun yapılması önerilir.
Fransa Kültürel Sportif vizesi için konsolosluk harç ücreti 80 Euro’dur. Ek olarak 30 Euro vize başvuru merkezi hizmet bedeli ve 30 Euro danışmanlık ücreti ödenir.
Fransa Vize Ücreti sayfamızdan bilgi alınız.