fransa ticari vize
fransa-ticari-vize

Fransa Ticari Vize

Fransa’ya gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından yalnızca Bordo pasaporta sahip olan kişilerin Fransa ticari vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Umuma Mahsus olarak adlandırılan pasaportu kullanan kişilerin dışında kalan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da başvuru yapmasına gerek duyulmamaktadır. Fakat bu ayrıcalığa da bir takım sınırlamalar getirilmiştir.

Hizmet, Diplomatik veya Hususi isimli pasaportlara sahip olan kişiler 180 günlük zaman dilimi içerisinde toplamda 90 gün boyunca Fransa’da kalabilmektedirler. Sadece Fransa değil, dünyanın birçok ülkesinde Siyah pasaporta sahip olan kişiler bu hakka sahiptir. Fakat Yeşil ve Gri pasaporta sahip olan kişiler bu haklarını genel olarak Avrupa ülkelerinde kullanabilmektedirler. Belirtilen ülkeler dışında kalan ülkelere giriş yapabilmek için vize almaları gerekmektedir. Ayrıca 90 günlük sürenin dolmasının ardından tekrardan ülkeye giriş yapabilmek için ilk 180 günlük periyodun bitmesi gerekmektedir. Bunun ardından tekrardan Fransa’ya girilebilmektedir.

Fransa Ticari Vize Başvurusu

Fransa, Avrupa Birliği’ne dahil olmasına ek olarak Schengen bölgesinde de yer almaktadır. Bu nedenle Bordo pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları direkt olarak Fransa ticari vize alabileceği gibi, Schengen vizesi de alabilmektedirler. Alınan vize ile Fransa da dahil olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine izinli bir şekilde girilebilmektedir. Fakat bu vizenin alınabilmesi için de farklı bir prosedür uygulanmaktadır. Dolayısıyla başvuru yapacak olan kişilerin istenen şartları tamamlaması gerekmektedir.

Ticari Vize Başvuruları Kaç Günde Sonuçlanır?

Vize başvuruları genel olarak 10 – 12 iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz şekilde sonuçlanmaktadır. Eğer olumsuz şekilde sonuçlanırsa kişi tekrardan randevuya çağırılabilmektedir. Bu da başvuru sürecinin uzamasına neden olmaktadır. Fakat 10 günlük süre, bazı durumlara bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle yaz aylarında Fransa ticari vize başvuruları fazlasıyla arttığı için, oluşan yoğunluk sebebiyle vize müracaatlarının sonuçlanması 20 iş gününü bulmaktadır. Sürenin bu denli uzaması da seyahat tarihlerini ve uçak biletlerini riske atmaktadır. Bu tür durumların yaşanmaması adına başvuru yapacak olan kişiler seyahat tarihlerinden 8 hafta önce işlemlere başlamalıdırlar.

Fransa ticari vize ücreti

Fransa Ticari Vize Başvurularında Talep Edilen Belgeler

Yapılacak olan vize başvurularında her başvuru sahibinin konsolosluk tarafından talep edilen belgeleri temin etmeleri gerekmektedir. Bu belgeler dönem dönem değişiklik gösterebilmektedir. Fakat çoğu belge farklı vize tipleri için aynı özelliklere sahip olmaktadır. Bu nedenle kişi hangi vize tipine başvuruda bulunuyorsa bulunsun, bu belgeleri eksiksiz olarak temin etmek ile yükümlüdür. Hazırlanan tüm belgeler sistem tarafından verilen tarihlerde Fransa Konsolosluğu’na veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan aracı kurumlara teslim edilmelidir. Bu sayede değerlendirme süreci başlatılmış olmaktadır.

-Pasaport

Başvurularda kullanılacak olan pasaportların kullanım süresinin dolmamış olması gerekmektedir. Bunun için her pasaport başvuru öncesinde kontrol edilmeli ve eğer 10 sene tamamlanmış ise pasaport yenilenmelidir. Buna ek olarak, pasaportların da seyahat tarihlerinin bitişinin ardından 3 ay daha geçerliliğinin bulunması gerekmektedir. Her Bordo pasaportun bu şartı da tamamlaması gerekmektedir.

Pasaportların içerisinde Fransa ticari vize başvurusu yapabilmek için 2 boş sayfa bulunmalıdır. Vize müracaatlarının olumlu şekilde sonuçlanması halinde pasaporta vize basılacağı için, bu sayfalara ihtiyaç duyulmaktadır. Son olarak da başvurularda kullanılacak olan pasaportlar herhangi bir şekilde zarar görmemiş olmalıdırlar. Deforme olan pasaportların başvuru öncesinde değiştirilmesi ve eskisinin de yenisi ile birlikte ilgili kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.

-Vize Başvuru Formu

Schengen bölgesi içerisinde yer alan Fransa’ya girebilmek için Schengen Vize Başvuru Formu adı ile bilinen formun elektronik sistemler üzerinden doldurulması gerekmektedir. Bahsi geçen form, içerisinde barındırdığı çok yönlü sorulardan dolayı Fransa Konsolosluğu için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle başvuru formunu doldurmadan, süreç başlatılamamaktadır.

-Biometrik Fotoğraf

Vize başvurularında istenen fotoğrafların özellikleri tüm Avrupa ülkelerinde aynı özellikleri göstermektedir. Fakat başvurularda kullanılmak üzere teslim edilen fotoğrafların daha önceki herhangi bir vize başvurusunda kullanılmamış olması gerekmektedir. Ayrıca fotoğrafların çekimi esnasında aksesuar kullanılmamalı ve fotoğraflar beyaz veya gri bir arka fon üzerine çekilmelidir. Son olarak da Fransa ticari vize başvurularında kullanılmak üzere hazırlanan fotoğrafların ölçülerinin 3.5 cm x 4.5 cm olması gerekmektedir. Daha farklı ölçülerde olan fotoğraflar Fransa Konsolosluğu tarafından kesinlikle kabul edilmemektedir.

-Vize Talep Dilekçesi

Belirtilen dilekçe başvuru sahibi tarafından hazırlanmaktadır. Tamamen İngilizce olarak hazırlanması gereken dilekçe, Fransa Büyükelçiliği’ne veyahut da Fransa Konsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır. Ayrıca dilekçe içerisinde seyahat amacına ve seyahat planına ilişkin detayların da yer alması gerekmektedir. Belirtildiği şekilde hazırlanmamış olan dilekçeler kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu da başvuru sürecinin uzamasına ya da başvuruların reddedilmesine neden olmaktadır.

-Davetiye

Başvurularda hazırlanması gereken bir diğer belge de davetiyedir. Yalnızca Fransa ticari vize başvurularında istenen bu belge, Fransa’da bulunan şirket yönetimi veya yetkilisi tarafından hazırlanmaktadır. Hazırlanan belge içerisinde davet edilen kişi ve davet eden kişi hakkında bilgilerin yer alması zorunludur. Ayrıca bu belge de dilekçenin yazılışı gibi hazırlanmalıdır. Büyükelçiliğe hitaben yazılacak olan belgenin tamamında İngilizce dilinin kullanılması gerekmektedir. Son olarak da davetiye içerisinde seyahat tarihleri, seyahatin amacı, seyahat planı, davet edenin kişisel bilgileri ve davet edilenin kişisel bilgileri bulunmalıdır. Bu belgelerin eksik olduğu davetiyeler Fransa Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.

-Finansal Durumu Gösteren Belgeler

Vize başvurularında başvuru sahiplerinden 2 adet belge istenmektedir. Bunlardan ilki Banka Hesap Dökümü’dür. Banka hesap hareketlerinin detaylı olarak kontrol edilebilmesi amacı ile istenen belge, son 3 aya ait olmalıdır. Yalnızca bununla sınırlı kalmayıp, randevu tarihinden 1 hafta önce alınması gerekmektedir. Daha önce alınan belgeler kabul edilmemektedir. Ayrıca bu belgenin de banka yetkilisi tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekmektedir. Ek olarak da bankanın İmza Sirküleri Fransa Konsolosluğu tarafından talep edilmektedir. Bu belgenin de hazırlanmasında fayda vardır.

Finansal duruma ilişkin olarak hazırlanan bir diğer belge de maaş bordrosudur. Son 3 aya ait olacak şekilde hazırlanması gereken maaş bordrosunun imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Son olarak da Fransa’da kalacak olan kişinin banka hesabında bir miktar bakiye bulunması gerekmektedir. Bu tutar günlük 120 Euro olarak belirlenmiştir. Sürenin uzaması halinde bu ücrete göre hazırlık yapılması gerekmektedir.

-Mesleki Durumu Gösteren Belgeler

Fransa ticari vize işlemleri için başvuru yapacak olan kişilerin SGK Hizmet Dökümü ve SGK İşe Giriş Bildirgesi adlı belgeleri hazır hale getirmesi gerekmektedir. Bundan farklı olarak şirket yetkilisi tarafından Görev Belgesi’nin de alınması gerekmektedir. Ayrıca şirket yetkilisi tarafından İş veren İzin Yazısı’nın hazırlanması gerekmektedir.

İş veren İzin Yazısı Fransa Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmalıdır. Belge içerisinde de başvuru yapacak olan kişinin şirket içerisindeki görevi ve pozisyonu yer almalıdır. Bunlara ek olarak başvuru sahibinin maaşı, seyahat tarihlerinin detaylı bilgisi, seyahatin ne zaman tamamlanacağı belge içerisinde belirtilmelidir. Ayrıca seyahatin bitişinin ardından kişinin tekrardan işinin başına geçeceği de şirket yetkilisi tarafından taahhüt edilmelidir.

Bahsi geçen tüm belgelerin hazır hale getirilmesi halinde yapılacak olan vize başvurularında herhangi bir problem ortaya çıkmamaktadır. Fakat bazı dönemlerde Fransa Konsolosluğu tarafından çeşitli evraklar istenebilmektedir. Kişi yapacak olduğu vize başvurularında bu belgelerin tamamını hazır hale getirmek ile yükümlüdür. Bu nedenle konsolosluk tarafından ne tür belge isteniyor olursa olsun, bu belgelerin eksiksiz olarak temin edilmesi gerekmektedir.

Fransa Ticari Vizesi S.S.S

Fransa Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Kısa süreli Fransa Ticari Vizesi başvuruları yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu alınarak yapılır.


Fransa Ticari Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Fransa kısa süreli Ticari vizesi Konsolosluk harç ücreti 80 Euro, hizmet bedeli 30 Euro’dur. 30 Euro danışmanlık ücreti ek olarak alınır.

.

Fransa Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa Ticari vizesi için yapılan başvurular, 7 iş günü  içerisinde sonuçlanmaktadır. Belgelerde eksiklik olması durumunda ek belge talebi yapılacağı için vize çıkış süresi uzar.

.

Fransa Vize Randevu  sayfamızı ziyaret ediniz