fransa turistik vize
fransa turistik vize

Fransa Turistik Vize

Fransa ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyetine yönelik bir antlaşma bulunmadığı için Bordo pasaport sahibi kişiler, ülkeye giriş yapabilmek için Fransa turistik vize almak zorundadırlar. Fakat Bordo pasaport haricinde diğer pasaport tiplerine sahip olan kişilerin bu vize başvurusunu yapmasına gerek duyulmamaktadır. Dolayısıyla Diplomatik, Hususi ve Hizmet isimli pasaportlardan herhangi birine sahip olan kişiler direkt olarak Fransa ve çok sayıda Avrupa ülkesine vizesiz olarak giriş yapabilmektedirler. Fakat bu vizesiz giriş ve çıkışın da belirli bir süresi bulunmaktadır.

Belirtilen pasaportlardan herhangi birine sahip olan kişiler tek seferde maksimum 90 gün bahsi geçen ülke sınırları içerisinde konaklama yapabilmektedir. 90 günün dolmasının ardından ülke sınırlarından ayrılmak gerekmektedir. Tekrardan Fransa’ya giriş yapabilmek için 90 gün kadar daha beklemek gerekmektedir. 90 günlük bekleyişin tamamlanmasının ardından kişi tekrardan bir 90 günlük süre boyunca daha ülkede kalabilmektedir. Toplamda 1 sene içerisinde 180 gün ülkede kalmak mümkündür. Fakat bu durum yalnızca belirtilen 3 pasaport tipi için geçerlidir. Umuma Mahsus isimli ve Bordo renkli pasaporta sahip olan kişilerin böyle bir hakkı bulunmamaktadır. Vizesiz olarak seyahat edilebilecek ülkelerin dışındaki herhangi bir ülkeye seyahat ederken bahsi geçen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.

Fransa Turistik Vize Başvuru İşlemleri

Fransa’ya gidecek olan kişiler için daha önceki dönemlerde Fransa Konsolosluğu ile irtibata geçerek başvuru süreçlerini direkt olarak tamamlamak mümkündü. Fakat konsolosluk tarafından vize başvurularının kabul edilmesi çeşitli farklı kurumlara devredilmiş durumdadır. Bu nedenle yapılacak olan Fransa turistik vize başvuruları Vize Hizmet Merkezleri veyahut da yetkili acenteler aracılığı ile yapılmaya başlanmıştır. Fakat her ne kadar bu kurumlar tarafından vize başvuruları kabul ediliyor olsa da, başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması tamamen Fransa Konsolosluğu’na aittir. Yapılan bu değişiklik yalnızca süreci hızlandırmak amacı ile yürürlüğe girmiştir.

Fransa Transit Vize Başvurularında Kullanılan Evraklar

Fransa’ya giriş yapabilmek amacı ile yapılan vize başvurularında Fransa Konsolosluğu tarafından bir takım belgeler eksiksiz olarak istenmektedir. Kurum tarafından talep edilen belgelerin her birinin özenle ve dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bahsi geçen belgelerin belirtildiği şekilde hazırlanmaması halinde Fransa turistik vize başvurusu için süre uzamaktadır. Dolayısıyla da seyahat tarihleri ile ilgili sıkıntı olabileceği gibi, biletler de kullanılamamaktadır. Bu tür durumların yaşanmaması için seyahat tarihlerinden 8 hafta önce işlemlere başlanması Fransa Konsolosluğu tarafından tavsiye edilmektedir.

Fransa turistik vize ücreti

-Pasaport

Başvurularda kullanılan pasaportların bir takım hususlara ve kriterlere uygun olması gerekmektedir. Bunun için de Fransa Konsolosluğu’nun yönlendirmeleri dikkate alınmalıdır. İlk olarak, pasaportların kullanım süresi 10 sene olduğu için, 10 seneyi doldurmuş pasaportların başvuru öncesinde yenilenmesi gerekmektedir. Bunun için ilgili kurumlar ile iletişime geçilmelidir. Ayrıca seyahatin bitişinin ardından da 3 ay daha pasaportların geçerliliğinin olması gerekmektedir.

Pasaportların onaylanabilmesi için herhangi bir şekilde deforme olmamış olması gerekmektedir. Yıpranmış veya zarar görmüş pasaportlar işlemlerin yapılmasını engellediği için değiştirilip, yenilenmelidir. Son olarak da her pasaportun içerisinde Fransa turistik vize başvurusu için 2 sayfalık bir alan boş olmalıdır. Başvurular eğer olumlu şekilde sonuçlanır ise, bu boş alana vize basım işlemi yapılmaktadır. Bu nedenle bahsi geçen boş alana Fransa Konsolosluğu tarafından ihtiyaç duyulmaktadır.

-Fotoğraf

Avrupa Birliği’ne bağlı olan ülkelerin çoğunda istenen fotoğrafların ölçüleri aynıdır. Bu nedenle Fransa Konsolosluğu aracılığı ile vize başvurusu yapacak olan kişilerin 3.5 cm x 4.5 cm ölçülerine sahip olan 2 adet fotoğrafı randevu tarihinde ilgili kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca fotoğrafların da daha önceki süreçlerde yapılmış olan vize başvurularında kullanılmamış olması gerekmektedir. Eğer aynı fotoğraflar ile yeniden vize başvurusu yapılır ise, başvurular reddedilebilmektedir.

-Vize Başvuru Formu

Bahsi geçen form, Schengen formu ile aynı özellikleri taşımaktadır. Bu nedenle Fransa turistik vize başvurusu yapacak olan kişiler ve Schengen vizesi için başvuru yapan kişiler aynı formu doldurmak gerekmektedir. Her ikisinin de aynı konsolosluk tarafından hazırlanmış olmasından dolayı büyük ölçüde benzerlikler göstermektedirler.

Vize Başvuru Formu’nun içerisinde seyahat amacının anlaşılması amacı ile çeşitli sorular yer almaktadır. Soruların her birine İngilizce olarak cevap verilmesi şarttır. Ayrıca formun tamamında da büyük harf kullanılmalıdır. Belirtildiği şekilde hazırlanmayan Vize Başvuru Formu kabul edilmemektedir. İşlemlerin büyük çoğunluğu elektronik sistemler aracılığı ile yapıldığı için, sistem bu türdeki formları kabul etmemektedir.

-Finansal Durumu Gösteren Belgeler

Fransa Konsolosluğu, vize başvurusu yapacak kişilerden finansal durum ile ilgili olan bir takım belgeler istemektedir. Bu belgelerin başında da maaş bordroları gelmektedir. Başvuru sahipleri, son 3 aya ait olan maaş bordrolarını imzalı ve kaşeli bir şekilde konsolosluk ile paylaşmak zorundadırlar. Ayrıca Banka Hesap Dökümü’nün de ilgili bankadan alınması gerekmektedir. Bu belgenin de son 1 hafta içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

Fransa turistik vize başvurusunda bulunan kişilerin hesaplarında 1 haftalık Fransa gezisi için 3.000 TL ve üstünde bakiye bulunması gerekmektedir. Fransa Konsolosluğu tarafından verilen değer, minimum tutardır. Bu nedenle 1 haftalık gezi için daha düşük tutarlar kesinlikle kabul edilmemektedir. Fransa sınırları içerisinde rahatlıkla harcamanın yapılabilmesi için bu tutarın banka hesaplarında bulunması gerekmektedir. Ayrıca bu tutar da ülkede kalış süresi arttıkça, doğru orantılı bir şekilde artmaktadır. Bu hususa da başvuru öncesinde dikkat edilmesi gerekmektedir.

-Mesleki Durumu Gösteren Belgeler

Fransa Konsolosluğu tarafından ayrıca mesleki duruma ilişkin olan belgeler de istenmektedir. Bunlar da ilk olarak SGK Hizmet Dökümü ve SGK İşe Giriş Bildirgesi’dir. Bu belgelere ek olarak bağlı bulunulan şirketten de İşveren Yazısı almak gerekmektedir. Alınan yazı içerisinde başvuru sahibinin şirketteki pozisyonu, maaşı, seyahat planı ve seyahat tarihleri yer almalıdır. Son olarak da yazının bitiş kısmında işe geri dönüleceği şirket yetkilisi tarafından taahhüt edilmelidir. Hazırlanan yazının da yine aynı şekilde şirket yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.

-Vize Talep Dilekçesi

Vize Talep Dilekçesi, Fransa turistik vize işlemleri için başvuru yapan kişi tarafından hazırlanması gereken bir belgedir. Dilekçenin içerisinde seyahat tarihleri, seyahat planı, Fransa’dan ayrılma tarihleri belirtilmelidir. Bu ve buna benzer bilgilerin tamamının dilekçenin içerisinde İngilizce olarak yazılı olması gerekmektedir. Aksi takdirde Fransa Konsolosluğu tarafından belge eksik olarak nitelendirilmekte ve başvuru süreci uzatılmaktadır.

Belirtilen tüm belgelere ek olarak konsolosluk tarafından ayrıca Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Sağlık Sigortası ve seyahat planını destekleme özelliğine sahip olan belgeler istenmektedir. Sağlık Sigortası, herhangi bir sigorta şirketi aracılığı ile yaptırılabilmektedir. Yapılan sigorta sayesinde Fransa’da meydana gelebilecek sağlık sorunlarının masrafları 30.000 Euro’ya kadar karşılanabilmektedir. Bu nedenle kesinlikle yaptırılması gerekmektedir.

Seyahat planını desteklemeye yardımcı olan belgeler de otel konfirmasyonlarından ve uçak biletlerinden oluşmaktadır. Otel konfirmasyonları, konaklama rezervasyonlarının kabul edilmesinden sonra oluşmaktadır. Bu formların da çıktısının alınması ve randevu tarihinde teslim edilmesi gerekmektedir. Uçak biletlerinin de gidiş ve dönüş olması gerekmektedir. Her iki uçak biletinin de orijinalinin ilgili kuruma sunulması şarttır. Tüm bu belgelerin Fransa Konsolosluğu tarafından belirtildiği şekilde hazırlanması halinde vize başvurularında herhangi bir problem meydana gelmemektedir.

Fransa Turistik Vizesi S.S.S

Fransa Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Kısa süreli Fransa Turistik Vizesi başvuruları yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu alınarak yapılır.


Fransa Turistik Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Fransa kısa süreli Turistik vizesi Konsolosluk harç ücreti 80 Euro, hizmet bedeli 30 Euro’dur. 30 Euro danışmanlık ücreti ek olarak alınır.

.

Fransa Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa Turistik vizesi için yapılan başvurular, 7 iş günü  içerisinde sonuçlanmaktadır. Belgelerde eksiklik olması durumunda ek belge talebi yapılacağı için vize çıkış süresi uzar.

.

Fransa Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz